fallback

Полицаи простреляха в главата случаен минувач в Ню Йорк

Мъжът е в критично състояние

17.09.2024 | 22:20 Автор: Елеонора Танева

Полицаи застреляха в главата случаен минувач, докато се бореха с въоръжен с нож гратисчия на оживена станция на метрото. Мъжът е в критично състояние след стрелбата на станция "Sutter Avenue L“ в Бруклин. Други трима души, включително заподозреният, са ранени.

Полицията съобщи, че полицаите са предизвикали заподозрян за нарушаване на правилата за пътуване, след което са го простреляли, след като той ги е заплашил с нож. Състоянието му е критично.

Нюйоркските власти превърнаха намаляването на престъпността в метрото и автобусите в свой основен приоритет след поредицата от насилствени нападения, грабежи и убийства. Част от тях е и борбата с гратисчиите.

Критиците обаче се питат как преследването на дребен нарушител е прераснало в употреба на смъртоносна сила в претъпкано обществено пространство.

Том Донлон, временно изпълняващ длъжността полицейски комисар в града, разпореди пълно разследване.

"Не се заблуждавайте, че случилите се събития... са резултат от действията на въоръжен извършител", заяви временно изпълняващият длъжността полицейски комисар в града Том Донлон, цитиран от БГНЕС.

Полицията не е посочила имената на нито един от замесените.

На пресконференция началникът на отдел в нюйоркската полиция Джефри Мадри заяви, че двама полицаи са видели мъж да преминава през бариерите, без да плаща. На записите от боди камерите на полицаите се вижда как заподозреният заплашва да "убие“ полицаите, ако го последват, преди да се изправи срещу тях с нож. 

Снимка, архив: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback