Голям пожар гори в рафинерия на Motor Oil близо до Атина

Властите призовават жителите да стоят далеч от района

17.09.2024 | 19:19 Редактор:
Вече работят 30 пожарникари със седем автомобила.
Вече работят 30 пожарникари със седем автомобила.

Голям пожар избухна в съоръженията на Motor Oil в района на Агий Теодори, на 65 километра от гръцката столица Атина. Сигнал за инцидента е подаден в пожарната днес в 18:30 часа, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

На място веднага са били изпратени екипи на пожарната служба на рафинериите, а местните пожарни сили оказват съдействие. 

Мобилизацията за гасенето на пожара е значителна – на мястото вече работят 30 пожарникари със седем автомобила, като са мобилизирани и два летателни апарата. От рафинерията се чуват и взривове.

От пожара леко  са пострадали трима служители на рафинерията, изгаряния в долните крайници  и са откарани в болницата в Коринто.

Властите призовават жителите да стоят далеч от района, докато тече гасенето на пожара. До момента причината за инцидента остава неизвестна. Затворена е и старата магистрала Атина - Коринто. От пожара леко са пострадали трима служители на рафинерията. Те са с изгаряния в долните крайници и са откарани в болницата в Коринто.

Снимка: БГНЕС/Архив