fallback

Володимир Зеленски: Западът да ни разреши да ударим цели дълбоко в Русия

На този терор можем да се противопоставим само със системни решения, заяви украинският президент

16.09.2024 | 08:38 Автор: Тодор Петров

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски каза, че последната атака подчертава необходимостта западните партньори на Украйна да предоставят оръжия и системи за противовъздушна отбрана, както и разрешение за използване на оръжия за обстрел на цели дълбоко в Русия, за да се спасят човешки животи.

Той съобщи, че Русия е използвала 128 управляеми бомби срещу Украйна през изминалото денонощие. При удара в Харков е загинала възрастна жена, а повече от 40 души бяха ранени. 

"На този терор можем да се противопоставим само със системни решения – за далекобойни удари, за да може да бъде унищожена руската бойна авиация там, където е базирана. Очакваме съответните решения преди всичко от САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия", настоя Зеленски.

Руските сили предприеха тази нощ нападение с дронове срещу украинската столица Киев. Очевидци съобщиха за серия от силни експлозии, които звучат като резултат на работата на системите за противовъздушна отбрана, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback