fallback

Четирима палестинци са убити при израелски удари в Ивицата Газа

Загинали са при обстрел на жилище и при нападение срещу бежански лагер

15.09.2024 | 15:59 Автор: Толя Стоянова

Поне четирима палестинци са загинали при израелски удар в Ивицата Газа, съобщи ДПА, като се позова на местните здравни служби. Според служители от болницата "Ал Адва" три от жертвите са загинали при обстрел на жилище в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на палестинския анклав. Четвърти палестинец е бил убит при нападение срещу бежанския лагер "Джабалия", допълват медици от болницата "Камал Адван" в Северна Газа.

Говорител на израелската армия каза, че информацията за убитите палестинци се проверява. Според контролираното от "Хамас" Министерство на здравеопазването в Газа в рамките на един ден в анклава са били убити общо 24 души. Броят на загиналите палестинци в Ивицата Газа от началото на войната на 7 октомври вече надхвърля 41 200. Това число включва както убитите бойци, така и цивилни жертви, и е трудно да се потвърди неговата достоверност.

Израел е подложен на остри критики от международната общност заради големия брой цивилни жертви, катастрофалната ситуация в областта на здравеопазването, както и заради мащабните разрушения в Ивицата Газа, предаде БТА. Израелската армия вчера заяви, че при боевете с палестински бойци в гр. Рафах през последните няколко дни са били убити "повече от 100 терористи". Освен това израелските сили са открили и унищожили ракетни установки, оръжейни складове и терористична инфраструктура.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback