Украинското разузнаване: Русия ще опита да спре войната преди 2026 г.

Най-малко 7 души са загинали при нови руски атаки в Украйна

15.09.2024 | 07:51 Редактор:
Над 100 украински военнопленници бяха освободени.
Над 100 украински военнопленници бяха освободени.

Руските нападения в южните, югоизточните и източните части на Украйна през изминалия ден убиха най-малко 7 души, съобщиха украинските местни власти.

Трима души са били убити при руски обстрел по селскостопанско предприятие в Запорожка област в Югоизточна Украйна. Според местните власти те са били служители на фирмата. При ракетна атака в Одеса са загинали двама съпрузи, а 65-годишна жена е била ранена. 

60-годишен мъж, получил сериозни наранявания, е починал в южната област Херсон, а в Харков малко населено място е било поразено с реактивната система за залпов огън "Торнадо-С". Сред отломките е открито тялото на 72-годишна жена, а други двама цивилни са откарани в болница.

Кирило Буданов, който ръководи украинското военно разузнаване, определи доставките на артилерийски боеприпаси от Северна Корея за Русия като най-големия проблем за украинските сили на бойното поле. Засиленото производство в Русия на управляеми бомби, по-конкретно - на вида "Искандер", също представлява огромен проблем за украинците.

Буданов обаче е на мнение, че Русия, която в момента е в настъпление на източния фронт в Украйна, ще се опита да сложи край на войната преди 2026 г., за да избегне отслабването на позициите си поради натрупването на икономически проблеми, причинени най-вече от западните санкции и от мобилизацията, съобщи БНР.

Володимир Зеленски междувременно заяви, че операцията в руската област Курск, предприета през август, е допринесла за постигането на сделката за размяна на 206 военнопленници между Киев и Москва, за която стана ясно вчера.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
^^©
преди 1 час
Как е възможно Зеленски постоянно да повтаря, че една от целите при нападението на Курск е да се набавят пленници, което да се разменят с плетени украински войници?! За един месец бяха убити повече от 12000 украински войници! Разменените са 206... Значи изпращаш на смърт повече от 12000 човека, за да заловиш 200 и да ги размениш!!!Странна логика... Сигнализирай за неуместен коментар