fallback

Простреляха човек на произраелски митинг в предградие на Бостън

Кметът на Нютън Рутан Фулър нарече стрелбата "ужасяващ инцидент"

13.09.2024 | 21:55 Автор: Вяра Димова

В предградие на Бостън, САЩ, произраелски митинг прерасна в насилие и случаен минувач бе прострелян след сблъсък с група демонстранти, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на местните власти. Полицията се отзовала на сигнал за малък митинг в град Нютън. Последвала размяна на думи, след което минувач бързо пресякъл улицата и се нахвърлил върху един от демонстрантите, каза окръжният прокурор на окръг Мидълсекс Мариан Райън.

"Последвала схватка. По време на тази схватка лицето, което пресякло улицата, било простреляно от един от демонстраторите", каза Райън на пресконференция снощи.

Четиридесет и седем годишният Скот Хейз е бил арестуван и са му били повдигнати обвинения в нападение и нанасяне на телесна повреда с опасно оръжие, както и в нарушаване на конституционните права, довело до нараняване, добави тя, цитирана от БТА.

Простреляният, чиято самоличност не бе разкрита, е бил откаран за лечение в болница с опасност за живота. Кметът на Нютън Рутан Фулър нарече стрелбата "ужасяващ инцидент" и помоли всички хора да запазят спокойствие, докато полицията разследва случая. 

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback