fallback

Кремъл: Предупреждението на Путин беше кристално ясно и недвусмислено

"То беше ясно разбрано от адресатите", каза Дмитрий Песков

13.09.2024 | 17:39 Автор: Искра Ангелова

Предупреждението на президента Путин за последиците от евентуални удари, дълбоко в територията на Русия, беше ясно разбрано от адресатите. Това заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, визирайки Украйна и западните ѝ съюзници, предаде Анадолската агенция.

"Не бива да има никакви съмнения, защото посланието на Путин не оставя място за погрешно тълкуван. Изявлението, което Путин направи вчера, е от решаващо значение. То е кристално ясно, недвусмислено и не допуска никакви алтернативни тълкувания", твърди той.

Руският президент предупреди, че допускането на Украйна да нанесе удар дълбоко в руска територия с оръжия, доставяни от Запада, би означавало пряко включване на НАТО, САЩ и европейските страни в конфликта.

Заплахите на руския лидер

"Това би означавало, че тези държави са във война с Русия", заяви той.

"При такъв сценарий Русия ще предприеме подходящи мерки въз основа на новите заплахи, пред които ще се изправи", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

Заплахите на руския лидер дойдоха, след като Обединеното кралство се е съгласило да позволи на Украйна да използва ракетите Storm Shadow за удари с голям обсег дълбоко в руска територия.

Запитан за предложението на Путин да се ограничи износът на титан и никел, говорителят на Кремъл уточни, че то няма нищо общо с доставките на западни оръжия за Украйна: "Тези въпроси не са свързани. Предложението е свързано по-скоро с по-широкия въпрос за незаконните търговски ограничения и повтарящите се опити за налагане на нови санкции на нашата страна".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback