fallback

Руснаците унищожиха американски Abrams и превзеха село в Донецка област

На щурмовите групи е била осигурена мощна огнева подкрепа

12.09.2024 | 09:50 Автор: Тодор Петров

Руски военни са унищожили американски танк Abrams и друга западна техника на украинските въоръжени сили при превземането на село Мемрик в Донецка област, съобщиха от руското министерство на отбраната, предава РИА Новости.

Агенцията публикува кадри на повреден американски танк M1 Abrams и изгоряла техника на украинските въоръжени сили в покрайнините на селото.

Руските части са влезли в селото на малки групи, държейки се близо до всякакви укрития, преминавайки покрай землянки, замаскирани в горски пояси, се отбелязва в съобщението.

На щурмовите групи е била осигурена мощна огнева подкрепа от екипажи на ударни FPV дронове, които са изтласкали украинците от горските насаждения.

Министерството на отбраната на Русия добавя, че по време на настъплението са били унищожени много безпилотни самолети на украинските въоръжени сили от различни видове, включително големи промишлени хексакоптери, превърнати в бойни, предаде "Фокус".

Мемрик е село в градската община Новогродовск, разположено на осем километра източно от Селидово. От тук можете да бъде атакувано както Селидово от изток, така и Горняк и Украинск от север.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback