34 души загинаха при израелски удари срещу училище в Ивицата Газа

Атаката е била насочена срещу бойци на "Хамас"

11.09.2024 | 22:30 Редактор:
При удара днес са загинали най-малко 14 души, включително 2 деца и една жена.
При удара днес са загинали най-малко 14 души, включително 2 деца и една жена.

Най-малко 34 души, сред които 19 жени и деца, са загинали без миналата нощ и днес при израелски въздушни удари в Ивицата Газа, поразили училище, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (УНРВА), приютило разселени палестински семейства, както и две къщи, информира Асошиейтед прес, като се позова на представители на местни болници.

Следобед е бил нанесен най-смъртоносният удар, насочен срещу подготвителното училище за момчета на УНРВА "Ал Джауни" в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на Газа. Според израелските военни ударът им е бил насочен срещу бойци на "Хамас", които са планирали нападения от вътрешността на училището.

При удара днес са загинали най-малко 14 души, включително 2 деца и една жена, чиито тела са били докарани в близките болници "Ал Ауда" и "Ал Акса", съобщават двете лечебни заведения. Според тях най-малко 18 души са били ранени при удара, предаде БТА.

Десетки хиляди палестинци, прогонени от домовете си от израелските атаки и заповеди за евакуация, живеят в училищата в Ивицата Газа. Училището "Ал Джауни", едно от многото в Газа, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, е било обект на множество удари в хода на войната. Израел често бомбардира училища, като твърди, че те се използват от бойци на "Хамас".

Снимка: архив, БГНЕС