fallback

Хаити отговори на Доналд Тръмп: Мигрантите ни не ядат котки и кучета

Категорично отхвърляме тези забележки, които уронват достойнството на нашите сънародници, заявиха от правителството

11.09.2024 | 22:05 Автор: Толя Стоянова

Правителството на Хаити осъди "дискриминационните изявления", направени в САЩ от републикански представители, включително Доналд Тръмп, че хаитянските мигранти в Охайо нападат кучета и котки, за да ги изядат.

"За съжаление, това не е първият случай, в който сънародници в чужбина стават жертва на кампании за дезинформация, заклеймяване и дехуманизиране, за да обслужват предизборни политически интереси", подчерта Министерството за хаитяните, живеещи в чужбина, в изявление, цитирано от АФП.

Редица консервативни фигури, често близки до Доналд Тръмп, разпространяват отричаното от властите твърдение, че хаитяните без документи в Охайо убиват домашни любимци или патици в езерата, за да ги изядат, предаде БГНЕС.

"В Спрингфийлд ядат кучета. Хората, които идват, ядат котки. Те ядат домашните любимци на хората", заяви кандидатът за президент Доналд Тръмп по време на дебата със съперника му от Демократическата партия Камала Харис.

"Категорично отхвърляме тези забележки, които уронват достойнството на нашите сънародници и могат да застрашат живота им", допълни хаитянското правителство. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback