fallback

Бушува голям пожар на остров Крит близо до хотели

Наложи се спешна евакуация

11.09.2024 | 21:45 Автор: Толя Стоянова

Пламна голям пожар на остров Крит. Горят тревни площи близо до хотели в Платаниас, Хания. Това наложи изпращането на предупреждение за спешна евакуация, съобщи електронното издание на Kathimerini.

За потушаването на стихията, пламнала в тръстикови лехи, са задействани 29 пожарникари, 11 превозни средства и три хеликоптера. Силните ветрове са довели до бързото разпространение на огъня. Изпратена е помощ и от други региони на Крит. Жителите получиха две спешни съобщения от системата за предупреждение, като второто е с инструкция за евакуация.

"Ситуацията е тежка, но усилията за гасене са значителни. Опитваме се да се справим с огъня на юг, накъдето се е насочил", уточниха представители на местните власти.

Бурята "Атена" достигна Родос

Междувременно друг популярен сред туристите гръцки остров - Родос, бе застигнат от бурята "Атена", която предизвика сериозни проблеми с трафика.

Центърът на града, пътят Родос-Линдос и районът на Аналипсис са наводнени и движението по тях е затруднено, предаде "Фокус". Бурята също доведе до пътнотранспортни произшествия и прекъсвания на електрозахранването, което блокира работата на светофарите.

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback