Камала Харис иска втори дебат с Доналд Тръмп през октомври

Двете кампании ще трябва да се споразумеят за времето, уточни Куентин Фулкс

11.09.2024 | 17:10 Редактор:
Заместник-ръководителят на кампанията на Камала Харис Куентин Фулкс заяви, че тя е готова за втори дебат с Доналд Тръмп през октомври.
Заместник-ръководителят на кампанията на Камала Харис Куентин Фулкс заяви, че тя е готова за втори дебат с Доналд Тръмп през октомври.

Заместник-ръководителят на кампанията на Камала Харис Куентин Фулкс заяви, че тя е готова за втори дебат с Доналд Тръмп през октомври, съобщи "Гардиън".

"Мисля, че двете кампании ще трябва да се споразумеят за времето, но смятам, че вицепрезидентът е отворен за дебат през октомври", каза Фулкс.

Запитан дали вицепрезидентът ще се съгласи на дебат на 25 септември по NBC, Фулкс отказа да се ангажира, като добави, че двете кампании ще трябва да се споразумеят за датата.

Висш съветник от кампанията на Тръмп, отказа да каже категорично дали Доналд Тръмп ще участва в дебат по NBC на 25 септември.

"Мислех, че това е малко озадачаващо, защото президентът Тръмп вече заяви, че ще участва в три дебата. Имахме дебат на 4 септември, който щеше да бъде по Fox, и Камала Харис не се яви. Имахме и снощи. А президентът Тръмп вече каза, че на 25 септември ще проведем дебат по NBC", заяви старши съветникът на кампанията на Тръмп Джейсън Милър, цитиран от БГНЕС.

Според него Камала Харис изглежда е изгубила паметта си и вместо просто да каже: "Ще се видим на 25 септември по NBC". Сега подхвърля някакъв измислен ден през октомври. Така че е много ясно, че ще трябва да се върнем към чертожната дъска", добави той.

Снимка: БГНЕС