fallback

Важен мост рухна в Дрезден и предизвика транспортен хаос

Корабоплаването в река Елба е спряно

11.09.2024 | 12:56 Автор: Вяра Димова

Тази нощ се срути част от мост в Дрезден, Германия. Става дума за моста "Карола" в саксонската столица. Това е един от най-важните мостове над река Елба.

Според пожарната служба е засегната онази част от моста, по която се движат трамваите, велосипедистите и пешеходците. Срутилият се участък от моста е с дължина около 100 метра - това блокира корабоплаването в реката.

Има опасност от още срутвания

Както съобщиха местните власти, има опасност и други части на моста да се срутят. Пожарната предупреждава хората да не доближават моста заради големия риск. Тъй като има повредени и тръби, централното топлоснабдяване в града също е прекъснато.

Данни за пострадали хора от нощното срутване няма. Само 18 минути преди катастрофата по моста е минал последният трамвай - в 2:50 ч. местно време, пише DW. В 3:08 ч. стометровата част от моста пропада. 

Смята се, че в Германия има общо около 130 000 моста, от които близо 40 000 са на магистрали и главни пътища. Повече от половината от тези 40 000 моста са построени преди 1985 година. Много от тях се нуждаят от ремонт. Но няма как всички те да бъдат ремонтирани едновременно.

Снимки: БГНЕС 

fallback
Още от Свят
fallback