fallback

Украйна се похвали: Удвоихме производството си на оръжия

"Производството на безпилотни летателни апарати продължава да расте", каза Денис Шмигал

10.09.2024 | 14:17 Автор: Искра Ангелова

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал се похвали, че страната е увеличила производството на оръжия тази година.

"През първите осем месеца на 2024 г. сме удвоили производството на оръжия в сравнение с 2023 г. Постигаме напредък. Производството на безпилотни летателни апарати продължава да расте. Украйна планира да произведе над един милион безпилотни летателни апарати до края на годината", каза Шмигал.

Зеленски постоянно иска помощ

Украинската отбранителна промишленост, често подпомагана от западно финансиране или партньорства, се разшири значително след началото на руската инвазия през февруари 2022 г., за да компенсира липсата на ресурси, пояснява БГНЕС.

В края на август президентът Володимир Зеленски съобщи за успешното изпитание на първата балистична ракета украинска разработка, няколко дни след като приветства появата на фронтовата линия на безпилотен летателен апарат с голям обсег на действие.

Украинският президент постоянно иска от партньорите си повече оръжия в момент, когато Русия засилва ударите си срещу Украйна и набира сили на източния фронт. Това беше и позицията, възприета на срещата в "Рамщайн" с партньорите на Украйна, наречена на името на американската база в Германия, която е домакин на тези срещи на високо равнище.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback