fallback

Тялото на 8-годишно момиче бе открито в чувал в река в Турция след 19 дни издирване

Местните прокурори са задържали 21 души

10.09.2024 | 12:55 Автор: Деси Николова

Тялото на осемгодишно момиче беше намерено в Турция след широко разследване, което започна преди почти три седмици, потвърдиха вътрешният министър и местен служител.

След 19 дни търсене, тялото на Нарин Гуран беше намерено в чувал в река в югоизточната провинция Диарбекир. Тялото ѝ е било открито около един километър от селото, където тя е живеела със семейството си, съобщи губернаторът на Диарбекир Мурад Зорлуоглу.

"За съжаление, безжизненото тяло на Нарин, която изчезна в село Тавсантепе, беше намерено," написа турският вътрешен министър Али Ерликя в X.

Кампания "Намерете Нарин"

Малкото момиче изчезна на 21 август, което предизвика масирана издирвателна операция в Турция, като няколко известни личности се присъединиха към кампанията в социалните медии, наречена "Намерете Нарин."

"Нарин Гуран беше намерена мъртва, носеща същите дрехи, в които беше видяна за последен път. На база на първоначалните наблюдения, тя е била сложена в чувал след като е била убита. Чувалът след това е бил поставен в реката, скрит под клони и камъни, за да не повдигне съмнения", каза губернаторът на Диарбекир Зорлуоглу.

Местните прокурори са задържали 21 души, каза министърът на правосъдието Йълмаз Тунч.

Според турския медийния канал NTV, родителите на Нарин и най-голямото ѝ братче са били извикани на разпит, докато чичото на момичето беше арестуван миналата седмица по подозрение за убийство и "ограничаване на свободата".

Ердоган: "Ще следя лично съдебния процес"

"Дълбоко сме потресени от тъжната новина за Нарин, която беше жестоко убита. Ще следя лично съдебния процес, за да се уверя, че тези, които отнеха Нарин от нас, получат заслуженото наказание", написа турският президент Реджеп Тайип Ердоган в X.

"Нарин беше убита по организиран начин. Отговорните за това убийство, което ни натъжи всички, трябва да бъдат разкрити и отговорни пред безпристрастна и независима съдебна система", написа прокюрдската партия на Турция DEM в X.

Снимка: X

fallback
Още от Свят
fallback