fallback

Бременна жена е убита от стадо диви слонове

Удряла по два бидона, за да създаде силен шум и да ги изплаши

10.09.2024 | 09:48 Автор: Толя Стоянова

Бременна жена е прегазена и убита от стадо диви слонове на индонезийския остров Суматра, съобщиха от полицията, цитирана от ДПА.

Жената, идентифицирана като Карсини, се е опитвала да защити каучуковата плантация на семейството си от слоновете в окръг Муара Лакитан в Южна Суматра, когато те я нападнали, съобщи началникът на местната полиция Мухамад Карим.

"Жертвата се опитала да изплаши стадото, като удряла по два бидона, за да създаде силен шум, но вместо да се отдръпнат, слоновете я нападнали, което довело до смъртта ѝ", каза Карим.

Инцидентът е станал в район, известен с голямата си популация от диви слонове, които често се разхождат на стада до 100 животни. Местните власти заявиха, че сблъсъците между хора и слонове стават все по-чести, като на всеки няколко месеца се съобщава за случаи на слонове, които увреждат посеви и домове, предаде БТА.

"Смъртните случаи са рядкост. Това е най-лошият случай, който сме виждали", казва Карим и призовава жителите да избягват да се сблъскват със слонове, ако ги срещнат.

След инцидента на мястото е изпратен екип от управляваната от правителството Агенция за опазване на природните ресурси, който да проведе разследване.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback