fallback

Кейт Мидълтън завърши химиотерапията: Последните 9 месеца бяха невероятно трудни

"Пътуването на рака е сложно", споделя тя в ново емоционално видео

09.09.2024 | 19:27 Автор: Искра Ангелова

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е завършила химиотерапията си и постепенно ще се върне към публичния живот. Това сподели самата тя в емоционално видео в социалните мрежи.

На 22 март тази година тя сподели, че се бори с тежката диагноза.

"С наближаването на края на лятото не мога да ви опиша какво облекчение е, че най-накрая приключих с лечението си. Последните девет месеца бяха невероятно трудни за нас като семейство. Животът, какъвто го познавате, може да се промени за миг и ние трябваше да намерим начин да се ориентираме в непознатия път. Пътуването на рака е сложно, страшно и непредвидимо за всички, особено за най-близките ви", споделя тя.

"Трябва да сме благодарни за простите, но важни неща"

"Въпреки всичко, което през което минах, влизам във фазата на възстановяване с надежда и признателност към живота", допълва тя във видеото.

Кейт пояснява, че в момента нейният фокус е да бъде здрава, но разкрива, че до края на годината ще поеме още няколко публични ангажимента, без обаче да уточнява какви и кога.

"Всичко това напомни на мен и Уилям да помислим и да бъдем благодарни за простите, но важни неща в живота, които толкова много от нас често приемат за даденост. Просто да обичаш и да бъдеш обичан. Двамата сме много благодарни за подкрепата, която получихме, и черпим много сили от всички, които ни помагат в този момент. Добротата, съпричастността и състраданието на всички са наистина смиряващи", казва още Кейт във видеото.

"На всички онези, които продължават собственото си пътешествие, свързано с рака - аз оставам с вас, рамо до рамо, ръка за ръка. От тъмнината може да излезе светлина, така че нека тази светлина блести ярко", завършва тя.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback