fallback

Германия не се справя с миграцията и вече иска по-малко бежанци

Предлага се да се предоставят само непарични помощи на принципа "хляб, легло и сапун"

09.09.2024 | 14:40 Автор: Тодор Петров

В Германия вече искат по-малко бежанци. Съюзът на германските градове и общини настоява за допълнителни мерки срещу незаконната миграция.

Предлагат създаването на специална работна група

Task Force трябва да отговаря за провеждането на повече депортации. Би било правилно да се положат повече усилия, за да бъдат връщани хората без право на убежище в родните им страни, заявява пред "Райнише Пост" председателят на Съюза на общините Андре Бергхедер, цитиран от АРД.

По неговите думи създаването на работна група на национално равнище ще ускори процеса и ще повиши неговата ефективност. До момента депортациите са от компетенциите на отделните провинции.

Полицейският синдикат в Германия е отворен за тази идея при определени обстоятелства. "Ако това бъде уредено по правен път, то ще представлява мярка, която би могла да бъде подкрепена", каза председателят на Полицейския синдикат Андреас Роскопф

Бившият председател на Федералния конституционен съд Харс-Юрген Папир на свой ред призова правителството да започне да връща бежанците още на границата. "Смятам за недопустима сегашната практика, която фактически дава право да влезе в Германия на всекиго, който произнесе думата "убежище", изтъква юристът.

В Германия признават, че вече се задъхват заради мигрантите

Правителството предвижда тази седмица нови разговори по темата с опозицията и ръководствата на провинциите. В Германия за година са подадени 300 000 молби за убежище. А хората вече не се справят с последствията от миграцията.

"Вече не смогваме с последствията и интеграцията, и то не само що се отнася до детските градини, училищата и жилищата - претоварени сме и от културна гледна точка. Истината е проста - миграцията вече надхвърля възможностите ни", заявява лидерът на ХСС Маркус Зьодер, цитиран от DW.

По неговите думи в много германски градове жителите вече не се чувстват у дома си.

"Алтернатива за Германия" също има становище по въпроса, в което акцентът е върху драстичното намаляване на помощите, оказвани на кандидатите за убежище. Според съпредседателя на фракцията на АзГ в Бундестага Тино Крупала миграцията е "майката на всички проблеми", като той не е първият, който използва тази формулировка.

АРД цитира и актуалното искане на АзГ за "социални помощи само за германците", а на кандидатите за убежище и на бежанците да се предоставят само непарични помощи на принципа "хляб, легло и сапун".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback