Доналд Тръмп VS Камала Харис във вторник

Целта на двамата е да убедят гласоподавателите, че те са най-силният кандидат

08.09.2024 | 09:55 Редактор:
Харис и Тръмп ще се срещнат за първи път.
Харис и Тръмп ще се срещнат за първи път.

Вицепрезидентът Камала Харис и кандидатът на Републиканците Доналд Тръмп ще се срещнат за първи път във вторник на единствения си планиран дебат – сблъсък, който според екипите им зависи по-скоро от стила, отколкото от съдържанието.

Според съветниците на двамата кандидати на дебата на 10 септември, организиран от ABC News, се очаква да се обърне внимание на впечатлението и представата за двамата кандидати, а не на подробни разговори по отделни политики. Двамата ще се стремят да подобрят впечатленията си у гласоподавателите и да се възползват от слабости на опонентите си.

Близки до кампанията на Харис демократи заявиха, че тя и екипът ѝ са съсредоточени върху две неща: да намери най-добрия да се противопостави на Тръмп, който според тях е шоумен и грубиян, като оборва фактите му, и същевременно се представи на американците, които не са толкова запознати с нейната биография.

В същото време Тръмп цели да остави Харис да говори с надеждата, че отговорите ѝ ще изглеждат разхвърляни, възползвайки се от критиките в кампанията ѝ относно нейните ораторски умения.

Целта на двамата – два месеца преди деня на изборите и при близки резултати от социологическите проучвания – е да убедят гласоподавателите, че те са най-силният кандидат, независимо че политическите им програми остават неясни.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС