fallback

Протестиращи срещу Израел в Лондон: Стармър има кръв по ръцете си

Двама мъже бяха задържани от полицията

07.09.2024 | 22:02 Автор: Деси Николова

Хиляди пропалестински демонстратори се събраха за пореден път в Централен Лондон, за да протестират срещу конфликта между Израел и "Хамас", предадоха ДПА и Пи Ей Mидия. 

Протестиращите започнаха шествието си в 13:30 часа местно време от площад "Пикадили Съркъс", преминаха покрай "Хайд Парк" и приключиха шествието си на "Кенсингтън Роуд". Те държаха плакати, на които пише "Стармър има кръв по ръцете си" и "Спрете военната коалиция".

Маршът беше спрян за кратко заради сблъсък с контрапротестиращи, като в крайна сметка двама мъже бяха задържани от полицията.

Лондонската полиция е поставила редица условия за провеждане на събитието, включително че демонстрацията трябва да приключи до 17:00 часа местно време. От полицията съобщиха, че друго събитие, което е било планирано да се проведе по маршрута на шествието, е било отменено, предаде БТА.

Демонстрацията се провежда в момент, когато високопоставени служители на МИ-6 и ЦРУ заявиха, че заедно "работят непрестанно" за прекратяване на огъня и за сделка за заложниците в Газа и "използват нашите разузнавателни канали, за да настояват усилено за сдържаност и деескалация" в Близкия изток, посочва ДПА.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback