Осъдиха българин в Рим за измамна схема за 1 млн. евро

Негов съучастник бил италианец

07.09.2024 | 16:09 Редактор:
Набезите са извършени систематично.
Набезите са извършени систематично.

Български гражданин е съден в Рим за участие в измамна схема, която е ощетила фирмата Leroy Merlin в търговския център Da Vinci във Фиумичино с един милион евро. Българинът и неговият съучастник, италиански гражданин са крали и по-късно продавали на по-ниска цена климатици, работни инструменти и други материали. На българина с инициали Д. Г. е наложена мярка "домашен арест", пише Roma Today.

Служители, отговарящи за логистиката и управлението на стоките в склада, както и за службите за сигурност (последните са подчинени на дружество, отговарящо за функциите по сигурността и контрола на изходящите продукти), за които са събрани доказателства във връзка с кражби на климатици, работни инструменти и други материали, извършени в съучастие в периода от януари 2022 г. до август 2023 г. 

Набезите са извършени систематично и не са били доказани, като общата им стойност е била един милион евро. Сутринта на 28 август 2024 г., карабинерите от оперативното звено на летищната компания в Рим, по пълномощие на прокуратурата в Чивитавекия, ръководена от д-р Лигуори, с разследвания, координирани от д-р Пилони, изпълняват заповед за предпазни мерки, издадена от съда в Чивитавекия, срещу 27-годишен български гражданин и 28-годишен италиански гражданин, заподозрени в авторство на серия кражби. За първия съдията е разпоредил домашен арест, а за втория - забрана за пребиваване в община Фиумичино, информира "Фокус".

В рамките на същото производство са разследвани още 20 лица, които по различни причини и в същия период от време са заподозрени в същите престъпления.

Снимка: Freepik