fallback

Гигантски крокодили превзеха улици в град в Индия

Наводнение е причината влечугите да нахлуят в населеното място

07.09.2024 | 06:45 Автор: Елеонора Танева

Огромни крокодили превзеха град Вадодара в щата Гуджарат (Индия) поради наводнението на река Вишвамитри, пише The Hindu ("Индуистът").

Проливните дъждове в региона в края на август доведоха до изтичане на вода от местен язовир и наводнения. Реката заля улиците на града, а заедно с водата нахлуха и десетки влечуги. Общо река Вишвамитри е дом на около 440 крокодила. Най-малко 24 от бяха са открити в жилищни райони на Вадодара.

"Най-малкият крокодил, който спасихме, беше дълъг половин метър, а най-големият беше 4,2 метра. Той е хванат близо до реката. Тогава жителите ни разказаха за друг огромен крокодил. И още два - дълги около три метра — бяха уловени в четвъртък“, каза инспекторът от горския отдел Карансин Раджпут, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че няма регистрирани нападения от крокодили срещу хора в града. Раджпут обясни, че крокодилите обикновено не ловуват хора, тъй като предпочитат да се хранят с риби и животински трупове, които падат във водата. В мрежата бе разпространено видео, в което крокодил изяде куче по улиците на наводнения град.

Служителят каза още, че освен огромните влечуги, 75 други животни, включително змии, две големи костенурки с тегло около 40 килограма и едно бодливо прасе, са били премахнати от улиците на Вадодара.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback