fallback

Доналд Тръмп се оплака от делата срещу себе си

Определи ги като "лов на вещици"

06.09.2024 | 21:46 Автор: Вяра Димова

Доналд Тръмп, който е кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ, свика пресконференция в емблематичния небостъргач Тръмп тауър в Ню Йорк. Пред журналистите обаче той се спря по-скоро върху съдебните си проблеми, отколкото върху стратегията си срещу съперничката си от Демократическата партия Камала Харис, отбелязва "Франс прес".

Пред представителите на медиите той припомни за процесите срещу него и ги определи като "лов на вещици". Тръмп разкритикува адвокатите си, като каза, че те са го разочаровали с работата си. Едва след 40 минути на тирада, посветена на съдебните му неволи, републиканецът започна да говори за съперничката си Харис и увери, че е начело на допитванията до общественото доверие.

По-късно днес Тръмп се отправя към Северна Каролина, един от ключовите за президентската надпревара щати, в който изпращането на първите бюлетини за гласуване по пощата беше отложено със съдебно решение. В Северна Каролина Тръмп ще говори през влиятелен полицейски синдикат, информира БТА.

Днес стана и ясно, че по едно от делата, по което вината на Тръмп беше призната през май - това за счетоводни нарушения, присъдата ще бъде произнесена на 26 ноември след президентските избори. Първоначално присъдата трябваше да бъде произнесена през настоящия месец.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback