Летището в Атина въвежда улеснение за чекирането на част от пътниците

Услугата трябва да подобри и опрости пътуването

06.09.2024 | 18:15 Редактор:
По този начин изживяването на круизните пътници ще се подобри.
По този начин изживяването на круизните пътници ще се подобри.

Международното летище в Атина "Елефтериос Венизелиос" пуска нова услуга – чекиране извън летището за круизни пътници, която ще започне от утре. 

Тази услуга е предназначена да подобри и опрости пътуването за круизни пътници, пристигащи или заминаващи от Атина. Новата услуга свързва AIA с круизния терминал на  Пирея в сътрудничество с доставчиците на наземни услуги Skyserv и Swissport Гърция и с подкрепата на пристанището на Пирея, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Очаква се инициативата да ускори и опрости процеса на регистрация на летището, като подобри изживяването на круизните пътници, позволявайки им да стигнат до следващата си дестинация без стрес и да управляват по-добре времето си в Атина. В дните на заминаване пътниците ще имат възможност да направят кратки екскурзии в или около Атика, включително посещение на центъра на Атина.

Като част от процеса на чекиране извън летището, пътниците на круизния кораб, пристигащи в Атина, ще се качат на автобус и незабавно ще бъдат транспортирани до своя круизен кораб. Skyserv и Swissport в Гърция сами ще обработват багажа си с помощта на камиони, които пристигат на перона в близост до самолета.

По същия начин, когато тръгват от Гърция, круизните пътници ще получат бордни карти за своя полет при слизане от кораба. Идентифицираният багаж ще бъде транспортиран от Пирея с камион директно до перона на летището, където ще бъде подложен на необходимите рентгенови проверки за сигурност, преди да бъде натоварен на самолета. 

Снимка: БГНЕС