fallback

Володимир Зеленски в Германия: Позволете на Украйна да използва оръжия с голям обсег

"Игнорирайте "червените линии" на Москва", призова украинският държавен глава

06.09.2024 | 12:42 Автор: Искра Ангелова

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия, за да вземе участие в дискусии за противовъздушната отбрана, доставките на оръжия и необходимостта от силни решения за ударите с голям обсег, които да приближат установяването на "справедлив мир", предаде Ройтерс.

След посещението си в Германия Зеленски ще отпътува за Италия, се казва в негово съобщение в Telegram.

В базата "Рамщайн" украинският президент призова военните си съюзници да игнорират "червените линии" на Москва и позволят на Киев да използва оръжия с голям обсег за удари по руска територия. "Трябва да имаме тези способности с голям обсег не само… на територията на Украйна, но и на територията на Русия така, че Москва да бъде мотивирана да търси мир", заяви той на срещата, в която участват около 50 страни, доставящи оръжия на Украйна.

В началото на днешната среща министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви, че президентът Джо Байдън ще одобри още помощ в сферата на сигурността за Украйна на стойност 250 млн. долара, пояснява БТА.

"Това ще увеличи капацитета, за да отговори на променящите се изисквания на Украйна. И ние ще ги предоставим със скоростта на войната", каза Остин.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback