fallback

Извънредно положение в района на Халкидики поради недостиг на вода

В сила е до 27 септември в община Неа Пропонтида 

06.09.2024 | 07:21 Автор: Тодор Петров

Община Неа Пропонтида, Халкидики, беше поставена в извънредно положение за гражданска защита поради недостиг на вода. Заповедта е в сила до 27 септември с възможност за удължаване.   Решението за обявяване на извънредна ситуация беше взето от генералния секретар на Гражданската защита Василис Папагеоргиу с цел управление на последствията, които могат да възникнат от появата на явления с недостиг на вода в тази област, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

"Ситуацията с адекватността на количеството вода в този период от време в нашата община е драматична. Но ние не се отказваме. Ще се опитаме с всички сили да се справим, по всички подходящи законови начини", каза кметът на Неа Пропонтида Манолис Карас.

"За да постигнем това сме поискали съдействието на държавата, за да може нашата община да бъде обявена в бедствено положение по Гражданска защита поради безводието, като търсим най-бърза и ефективна реакция от страна на компетентните органи. Целта е минимизиране на ефектите от недостига на вода и възстановяване на нормалното възможно най-скоро", заключи кметът на Неа Пропонтида.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback