ЕС ще наложи нови санкции на Иран, ако отново даде оръжие на Русия

"Това се следи много внимателно и се обсъжда", заяви Петер Стано

05.09.2024 | 21:44 Редактор:
Иран вече има вече няколко наложени санкции.
Иран вече има вече няколко наложени санкции.

ЕС ще наложи нови санкции срещу Иран, ако се потвърди, че отново предоставя военна помощ за руската агресия в Украйна, заяви говорителят на върховния представител по външната политика Петер Стано. Повод за изявлението беше съобщение от "Блумбърг", че Техеран планира да достави ракети на Москва.

"Това се следи много внимателно и се обсъжда в ЕС. Съюзът бе много ясен. В момента, в който разберем, че Иран доставя дронове на Русия, ще реагираме. Вече наложихме няколко кръга от санкции на Иран за доставки на дронове", каза Стано.

"ЕС очаква да продължи много доброто сътрудничество с украинските власти, това е в общ интерес", каза още гласът на европейската дипломация в отговор на въпрос, свързан с промените в правителството в Киев, предаде БНР.

Върховната Рада прие днес оставката на външния министър Дмитро Кулеба. Президентът Володимир Зеленски предложи на негово място да бъде назначен Андрий Сибига, в момента заместник-министър на външните работи.

Снимка: Pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
Строга господарка ЕС
преди 1 час
ЕС има право да доставя оръжие на нацис$$ата хунта в Украйна и да печели от търговия с човешки животи, което най- цинично нарича " помощ за Украйна", а на Иран му било забранено??? Да живее демокрацията, основана но привилегии и двойни стандарти, както и пазарната икономика, която ограничава правото на всички конкуренти на САЩ да търгуват. Кой въобще възприема ЕС за фактор, че да си позволява да налага санкции? Четвъртият райх е пред разпад. Жалко, че пак анти елитите ни пришиха към загубилите Сигнализирай за неуместен коментар