Папа Франциск: Съжалявам хората, които предпочитат котки или кучета вместо деца

Той произнесе реч в президентския дворец в Джакарта

04.09.2024 | 17:09 Редактор:
Папа Франциск: Съжалявам хората, които предпочитат котки или кучета вместо деца
Папа Франциск: Съжалявам хората, които предпочитат котки или кучета вместо деца

Папа Франциск изрази съжаление, че жителите на някои страни предпочитат да имат котки или кучета у дома си вместо деца, предаде Франс прес. Това се случи по време на визитата му в Джакарта.

"Във вашата страна хората имат по три, четири или пет деца, това е пример за всяка държава, докато някои предпочитат да имат само една котка или едно кученце", каза Франциск в реч, която произнесе в президентския дворец.

Индонезийският държавен глава Джоко Видодо реагира, като избухна в смях.

Индонезия отчита намаляване на раждаемостта

В социалните мрежи индонезийците бързо реагираха на думите на папата, като казаха, че някои предпочитат портфейла си пред едно човешко същество. "Нямате нужда да плащате разходи за обучението на кучетата", заяви потребител на X, аргументирайки по този начин решението на някои хора да предпочетат да имат куче пред това да родят дете. 

"Папата не знае, но много хора в Индонезия избират сега да нямат деца", заяви друг потребител на X, визирайки, че страната отчита намаляване на раждаемостта.

През май тази година на среща, посветена на раждаемостта в Италия, папата отново заяви, че "котките и кучетата не липсват, но липсват децата". "Проблемите на вашия свят не са децата, които се раждат, а егоизмът, консуматорското мислене и индивидуализмът", заяви той, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС