fallback

Джо Байдън: Ударът по Полтава е опит на Путин да пречупи волята на свободен народ

"Русия няма да спечели тази война", каза президентът на САЩ

04.09.2024 | 10:24 Автор: Беатрис Младжова

Президентът на Съединените щати Джо Байдън коментира атаката на Русия срещу украинския град Полтава, където жертвите вече са 50, съобщи РБК-Украйна, позовавайки се на сайта на Белия дом.

Американският лидер осъди действията на Москва.

"Преди това руски ракети удариха военен тренировъчен център и болница в Украйна, убивайки повече от 50 души и ранявайки десетки други. Осъждам тази ужасна атака по възможно най-категоричен начин", заяви Байдън.

В публикуваното изявление се казва, че тази руска атака е трагично напомняне за "продължаващите и възмутителни опити на руския президент Владимир Путин да пречупи волята на един свободен народ“.

Американският президент добави, че в продължение на две години и половина народът на Украйна е бил непоколебим и Съединените щати ще продължат да доставят на страната системите за противовъздушна отбрана и способностите, необходими за защита на държавата.

Обобщавайки изявлението си, Байдън заяви, че Русия няма да спечели тази война. Народът на Украйна ще спечели, предаде "Фокус".

"Не се заблуждавайте: Русия няма да спечели тази война и в този трагичен ден Съединените щати са с тях", подчерта лидерът на американската държава.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback