Джо Байдън: Ударът по Полтава е опит на Путин да пречупи волята на свободен народ

"Русия няма да спечели тази война", каза президентът на САЩ

04.09.2024 | 10:24 Редактор:
Американският лидер осъди действията на Москва.
Американският лидер осъди действията на Москва.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън коментира атаката на Русия срещу украинския град Полтава, където жертвите вече са 50, съобщи РБК-Украйна, позовавайки се на сайта на Белия дом.

Американският лидер осъди действията на Москва.

"Преди това руски ракети удариха военен тренировъчен център и болница в Украйна, убивайки повече от 50 души и ранявайки десетки други. Осъждам тази ужасна атака по възможно най-категоричен начин", заяви Байдън.

В публикуваното изявление се казва, че тази руска атака е трагично напомняне за "продължаващите и възмутителни опити на руския президент Владимир Путин да пречупи волята на един свободен народ“.

Американският президент добави, че в продължение на две години и половина народът на Украйна е бил непоколебим и Съединените щати ще продължат да доставят на страната системите за противовъздушна отбрана и способностите, необходими за защита на държавата.

Обобщавайки изявлението си, Байдън заяви, че Русия няма да спечели тази война. Народът на Украйна ще спечели, предаде "Фокус".

"Не се заблуждавайте: Русия няма да спечели тази война и в този трагичен ден Съединените щати са с тях", подчерта лидерът на американската държава.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
БАЙ-БАЙ-БАЙДЪН
преди 19 секунди
Е, да до последния украинец...трябва да умрат за да е доволен запада...защо не си взима пенсийката дятката да внимава по стълбите и да ходи на риба, нали всички виждат, че за нищо не става...само си просят агрсията на света. Оставете света без санкции и без хегемонско управление и всичко ще е наред...да не би американците да са най-умни, че да налагат своето мнение навсякъде??? Сигнализирай за неуместен коментар