Доналд Тръмп ще сподели плана си за край на войната в Украйна само ако стане президент

"Имам определена идея за Китай", каза той

03.09.2024 | 22:14 Редактор:
Той е в надпревара с Камала Харис за президентското място.
Той е в надпревара с Камала Харис за президентското място.

Кандидатът за президент на Съединените щати Доналд Тръмп разкри, че има планове как да прекрати войната в Украйна, но ще ги сподели само ако спечели президентската надпревара в САЩ.

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на Републиканската партия се намира в надпревара на врата и шията със своя съперник от Демократическата партия, вицепрезидента Камала Харис.

"Ако спечеля, като избран президент, ще имам сключена сделка, гарантирано. Това е война, която не трябваше да се случва", заяви Тръмп в подкаста на Лекс Фридман, публикуван във вторник.

"Имам много точен план как да спра Украйна и Русия, И имам определена идея - може би не план, а идея - за Китай", добави той.

"Но не мога да ви дам тези планове, защото ако ви дам тези планове, няма да мога да ги използвам и те ще бъдат много неуспешни. Знаете ли, част от това е изненадата, нали", посочи кандидатът за президент, цитиран от БГНЕС.

Коментарите повтарят постъпката на лоялните на Тръмп членове на Конгреса по-рано тази година, когато те провалиха двупартиен план за имиграцията, уж защото не искаха администрацията на Байдън-Харис да спечели кредит на доверие по един от най-големите въпроси на изборите през 2024 г.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Xui
преди 1 час