fallback

Ким Чен Ун призова за бързо развитие и модернизация на селските райони

Настоява за построяване на обекти, свързани със здравеопазването и науката

02.09.2024 | 09:22 Автор: Искра Ангелова

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун свика заседание на високо ниво на фона на опитите на управляващата Корейска трудова партия да приеме "ново важно решение" за ускоряване на развитието на селските райони.

Той призова за построяване на обекти, свързани със здравеопазването, науката и образованието в селските райони, съобщи севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс. Инициативата предвижда отварянето на модернизирани фабрики в най-малко 20 селски района всяка година през следващите десет години.

Ким настоява за модернизиране на селскостопанската индустрия и на селските общности, тъй като севернокорейската икономика разчита много на селското стопанство и изпитва трудности с гарантирането на продоволствената сигурност в условията на международни санкции, въведени срещу Пхенян заради ядрената и ракетната му програма. Неблагоприятно въздействие върху севернокорейското селско стопанство оказват и природните бедствия, съобщава БТА.

Ким заяви, че изграждането на обекти, свързани със здравеопазването, науката и продоволствената сигурност в градовете и селските райони е от ключово значение и е належаща задача при ускоряването и подобряването на регионалното развитие. Лидерът нареди да бъдат изградени съвременни обекти в сферата на здравеопазването, за да бъдат преодолени предизвикателствата, предаде още КЦТА.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback