fallback

Кремъл: Владимир Путин не проявява неучтивост към ръководителите на други държави

Русия няма предпочитан кандидат на президентските избори в САЩ, каза Дмитрий Пeсков

01.09.2024 | 14:43 Автор: Вяра Димова

Говорителят на Кремъл Дмитрий Пeсков заяви, че Русия няма предпочитан кандидат на президентските избори в САЩ през ноември, но "демократите са по-предсказуеми", предаде ТАСС.

"Нямаме предпочитан кандидат, но, разбира се, демократите са по-предсказуеми. Това, което Путин говори за предсказуемостта (на президента на САЩ Джо Байдън), се отнася практически за всички демократи, включително и за вицепрезидентът Камала Харис", уточни той.

Песков отбеляза, че може да се прогнозира продължаване на политическата линия на САЩ по отношение на Русия. Същевременно обаче каза, че руският президент Владимир Путин никога не си позволява неучтивост към ръководителите на други държави, като същевременно припомни как Байдън нарече преди време руския си колега "убиец".

"Президентът Путин винаги е изключително внимателен в изявленията си за своите колеги. Той никога не си позволява, не само грубост, а дори неучтивост към ръководителите на други държави. За него беше неразбираемо, когато ръководителите на други държави, особено държавният глава на Съединените щати, използва в речника си такива думи, когато говори за свой колега", каза Песков, цитиран от БТА.

Говорителят на Кремъл се усъмни на твърденията на Доналд Тръмп, че има възможност, в случай, че го изберат, да реши конфликта в Украйна за денонощие.

"Не мисля, че има вълшебна пръчица. Не е възможно да се направи каквото и да е за едно денонощие", допълни той.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback