Двама души са загинали по време на карнавала в "Нотинг Хил" в Лондон

Жертвите са майка и готвач

31.08.2024 | 18:17 Редактор: Вяра Димова
Трагедия на карнавала в Лондон.
Трагедия на карнавала в Лондон.

Двама души са загинали, след като са били нападнати при отделни инциденти по време на карнавала в "Нотинг Хил", един от най-големите улични фестивали в света, или в близост до него през изминалия уикенд, предаде АФП.

Жертвите - майка, която е била на ежегодното събитие в Западен Лондон с малкото си дете, и готвач, който преди това е работил под ръководството на кулинарната знаменитост Гордън Рамзи - са в болница след нападенията.

Лондонската столична полиция е повдигнала обвинения на 2 души, заподозрени в извършването на всяко от нападенията. По-рано тази седмица полицията разкри, че 8 души са били намушкани с нож, а стотици - арестувани по време на празника на британската афро-карибска култура, който се провежда всяка година по улиците на "Нотинг Хил" и околните квартали, пише БГНЕС.

"Карнавалът цели да обедини хората в един позитивен празник. Фактът, че той приключи с трагична загуба на човешки живот, наред с други случаи на сериозно насилие, ще натъжи всички участници", каза командира на полицията Шармен Бреня.

Снимка: БГНЕС