fallback

Ново предупреждение за опасно време в Гърция

В следващите часове се очакват интензивни дъждове и гръмотевични бури

31.08.2024 | 17:07 Автор: Вяра Димова

Ново предупреждение за екстремни метеорологични условия с дъжд и гръмотевични бури за много райони на Гърция, след като силна буря връхлетя Атика, а проливните дъждове наводниха улиците в Пелопонес. Предупреждението е част от тридневно известие за опасно време в страната, съобщава "Кathimerini".

По обяд дъждът е силен в центъра на Атина, но също и в предградията на столицата, докато по-рано е издадено предупреждение за жителите на Пелопонес, населените места около Йонийско море, Северно Егейско море и Крит.

В съобщението на "Гражданска защита" се посочва, че през следващите часове в Пелопонес ще има дъждове и гръмотевични бури, на някои места силни. В същото съобщение гражданите се призовават да бъдат внимателни в придвижването си по време на явленията.

Превалявания от дъжд и гръмотевични бури се очакват днес, третия ден от нестабилността на времето, която се подсилва от наличието на студен фронт, чийто център сега се намира в североизточните части на страната, пише meteo.gr. В Пелопонес и в планините на континента и Крит явленията ще бъдат силни на места и има по-голяма вероятност от градушки.

Препоръчва се повишено внимание по крайбрежията и морските райони заради възможността от бурни ветрове главно в Йонийско и Северно Егейско море, предаде "Фокус".

Дъждове и локални гръмотевични бури се прогнозират и за префектурите Солун и Атика. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback