Лекар със самопризнание за смъртта на Матю Пери

Съдът разследва имало ли е заговор за разпространение на кетамин?

31.08.2024 | 09:20 Редактор: Елеонора Танева
Лекар със самопризнание за смъртта на Матю Пери
Лекар със самопризнание за смъртта на Матю Пери

Самопризнание на лекар по делото за смъртта на звездата от "Приятели" Матю Пери, се яви пред федерален съд. 54-годишният Марк Чавес се яви пред федералния съд. По-рано този месец подписа споразумение с прокурорите, за да признае вината си в заговор за разпространение на кетамин.

Матю Пери беше намерен мъртъв в дома си в Ел Ей на 28 октомври миналата година. Роденият в САЩ актьор е приемал кетамин шест до осем пъти на ден, преди да умре, според съдебни документи.

Петима души са обвинени за смъртта на Матю Пери

За трагедията с актьора обвинения са повдигнати на неговия жив личен асистент Кенет Ивамаса и лекар на име Салвадор Пласенсия, известен също като "д-р П". Другите обвинени са Джасвин Сангха, който е посочен в документите като "Кетаминовата кралица", и Ерик Флеминг, за когото се твърди, че е купил лекарството от Сангха.

Сътрудничество срещу по-леко наказание

Чавес се съгласи да сътрудничи на прокурорите, за да преследва други, включително Пласенсия, с когото се твърди, че е работил, за да продаде кетамин на актьора. Съдия Джийн Розенблут постанови, че Чавес може да бъде освободен под гаранция, но трябва да предаде паспорта си и да спре да работи като лекар.

Говорейки пред съда, адвокатът на Чавес Матю Бинингер каза: "Той изпитва невероятно угризения. Но прави всичко по силите си, за да сътрудничи и да помогне в тази ситуация", пише "Фокус".

С американската прокуратура работят и асистентът на Пери Кенет Ивамаса и Ерик Флеминг, които и двамата се признаха за виновни по различни обвинения.

Тримата помагат на властите, докато преследват основните си мишени Пласенсия и Сангха. След като се призна за виновен, Чавес може да получи до 10 години затвор, когато бъде осъден. Междувременно Пласенсия пледира за невинен по обвинението за заговор за разпространение на кетамин.

Снимка: БГНЕС