fallback

Израел порази хуманитарен конвой, предназначен за Ивицата Газа

Израелските сили приключиха операциите си в южната част на анклава

30.08.2024 | 15:25 Автор: Деси Николова

Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в Ивицата Газа. В същото време Израел и "Хамас" се споразумяха за паузи в сраженията, по време на които да бъде извършена ваксинация срещу полиомиелит на децата в анклава.

Израелска ракета е поразила конвой, превозващ медицински консумативи и гориво за болница на Обединените арабски емирства в Ивицата Газа, при което са загинали няколко души от местна транспортна компания, съобщи хуманитарната организация "Американска помощ за бежанци в Близкия изток". 

Израел заяви, без да предостави преки доказателства, че е открил огън, след като въоръжени лица са завзели автомобил начело на конвоя.

Израелските отбранителни сили (IDF) също така обявиха, че са приключили операциите си в южната част на Ивицата Газа след повече от три месеца, информира БНР.

В публикация в социалната медия Telegram, цитирана от Ройтерс, израелските военни казаха, че по време на операциите си на юг са елиминирали над 250 "терористи" и са унищожили 6 тунела, използвани от "Хамас". IDF сподели също така, че са били открити шест тела на хора, отвлечени от "Хамас" на 7 октомври.

Освен това израелската армия заяви, че нейните войски се подготвят за "продължаване на боевете в Ивицата Газа".

Снимка: БГНЕС/Архив

fallback
Още от Свят
fallback