Заподозряха любовници на Павел Дуров за ареста му

Юлия Вавилова беше с него по време на задържането му в Париж

30.08.2024 | 15:39 Редактор: Толя Стоянова
Вавилова беше с Дуров по време на ареста му, но какво е правила след това, не е известно.
Вавилова беше с Дуров по време на ареста му, но какво е правила след това, не е известно.

Заподозряха партньорката на Павел Дуров Юлия Вавилова за ареста му. Тя е експерт по криптовалута и беше с него по време на задържането му в Париж. Някои дори я смятат за агент на "Мосад", пише "Дейли мейл".

Мнозина твърдят, че благодарение на нейните геолокации в Instagram, спецслужбите са разбрали къде е Дуров. Нещо повече, появи се дори теория на заговора, че първоначалната ѝ цел била да издаде Павел на френските служби.

Вавилова беше с Дуров по време на ареста му, но какво е правила след това, не е известно. Според някои източници тя е била разпитана и е останала в Париж в качеството на свидетелка, според други е излетяла от Париж, веднага, щом е била освободена.

Наскоро друга бивша възлюбена на Дуров, унгарският модел Диана Бако, разказа, че Вавилова ѝ е откраднала Дуров, докато самата Диана била бременна. За целта Вавилова уж се сприятелила с Бако, а когато унгарката и Павел скъсали, започнала да се среща с него, предаде БГНЕС.

Вавилова не е единствената заподозряна в създаване на проблеми за Дуров. Още една негова бивша любовница Ирина Болгар, която това лято разкри, че има три деца от него, заведе дело срещу Павел, обвинявайки го в насилие над едно от децата. Това дело тече във Франция заедно с обвиненията срещу Дуров заради неговия Telegram канал.

Павел Дуров бе задържан на 24 август в Париж, където планирал да прекара една вечер с Юлия Вавилова. Посещението на Дуров във Франция озадачи запознатите със случая лица, защото се твърдеше, че Дуров, който е френски гражданин, е знаел за следенето му от властите на ЕС. Известно е също, че Франция е издала заповед за ареста на брат му Николай Дуров, който е съосновател на Telegram.

На 28 август на Павел Дуров бе наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Той трябва да внесе гаранция от 5 млн. евро, да не напуска Франция и два пъти седмично да се явява в полицията.

Снимка: БГНЕС