fallback

Камала Харис обеща да спре миграцията и подкрепи военната помощ за Израел

"Трябва да постигнем сделка за примирие и за освобождаване на заложниците", подчерта кандидатът за президент на САЩ

30.08.2024 | 10:51 Автор: Толя Стоянова

Кандидатът за президент на САЩ Камала Харис обеща по-твърд подход към миграцията по южната граница на САЩ и подчерта, че няма да спре оръжията за Израел в интервю за CNN, предаде Ройтерс. Харис заяви, че ще възобнови стремежа за обхватно гранично законодателство, което ще затегне миграцията в САЩ, и обеща, че ще приложи законите срещу преминаването на границата.

"Имаме закони, които трябва да се спазват и прилагат, те са насочени към хора, които пресичат границата ни нелегално, и трябва да има последици", изтъкна Харис.

Тя също така зае близка позиция относно силната подкрепа на президента Джо Байдън за Израел и отхвърли призивите на някои представители на Демократическата партия Вашингтон да преосмисли изпращането на оръжия за Израел заради големия брой палестински жертви в Газа. Харис заяви, че подкрепя силен Израел, но трябва да се постигне сделка, за да се стигне до примирие в Газа.

"Трябва да постигнем сделка за примирие и за освобождаване на заложниците", отговори Харис, когато беше попитана дали ще спре оръжията за Израел.

Харис, която даде интервюто в компанията на своя кандидат за вицепрезидент и губернатор на Минесота Тим Уолз, каза още, че ще включи републиканец в кабинета си, ако спечели изборите.

"Смятам, че когато се вземат едни от най-важните решения, трябва да има хора с различни възгледи и опит на масата. И мисля, че ще бъде от полза за американското общество да има член на кабинета ми, който е републиканец", допълни тя.

Харис бележи възход в обществените допитвания

Откакто стана кандидат на Демократическата партия за президент миналия месец, Харис напредва в обществените допитвания, привлече стотици милиони долари в предизборни дарения и произнесе поредица от силни предизборни речи. Тя води пред Тръмп с 45% спрямо 41% в допитване на Ройтерс и Ipsos, публикувано в четвъртък, което показа, че вицепрезидентът вдъхва нов ентусиазъм сред избирателите.

Харис защити своя подход към инфлацията, като заяви, че с Байдън са наследили опустошена от пандемията икономика, която по думите ѝ Тръмп не управлявал добре. Тя допълни, че е била свършена работа за намаляване на цените, но призна, че те "все още са високи". Харис зае по-центристки позиции по някои проблеми от времето, когато се кандидатира за президент през 2020 г., до поемането на щафетата от Байдън миналия месец като кандидат на демократите да се изправи срещу бившия президент от Републиканската партия Доналд Тръмп на изборите.

Тя втвърди позицията си за миграцията по южната граница с Мексико и заяви, че вече не желае забрана на фракинга – метод за производство на енергия, който осигурява работа на много хора в Пенсилвания, един от няколко колебаещи се щата, които може да решат изхода от изборите.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback