Среднощна руска атака в Суми с пострадали цивилни, военни настъпват към Покровско

Експлозии е имало и в района на Крим

30.08.2024 | 08:31 Редактор: Елеонора Танева
При атаката в Суми избухнаха пожари.
При атаката в Суми избухнаха пожари.

Руските военни са нанесли среднощен въздушен удар по гражданската инфраструктура на град Суми, което предизвика пожар. Има пострадали хора. Това съобщиха от Сумската областна държавна администрация в Telegram канала си.

Според местните власти заради пожара е имало задимяване в отделни квартали. Цивилните бяха предупредени да затворят прозорци и врати и да не излизат от домовете си. Всички спешни служби работят по отстраняване на последствията.

В момента руските войски провеждат настъпателна операция за превземане на Покровск и се опитват да обкръжат украинските позиции между Мирноград и Гродовка, информира Институтът за изследване на войната. Първата цел е превземане на Мирноград и напредване към покрайнините на Покровск, пише "Украинская правда".

Втората операция е югоизточно от Покровск, насочена към разширяване на руската групировка в Покровско направление и премахване на уязвимите места за контраатаки на украинските войски. 

За четири експлозии се съобщава от района на Крим. Три от тях са били в близост до летището и един е над жп гара Кировское.

Снимка: БГНЕС