Руските войски влязоха в пределите на украинския град Селидово

Все още няма официално потвърждение от страна на Киев

28.08.2024 | 21:20 Редактор: Вяра Димова
Русия завладява още територии в Украйна.
Русия завладява още територии в Украйна.

Войските на Русия са навлезли в пределите на град Селидово, съобщи украинският военен кореспондент Богдан Мирошников в канала си в Telegram. По-рано промосковски блогъри докладваха, че се водят боеве на територията на населеното място и руските войски настъпват в пределите му, но към настоящия момент военните на Киев не са потвърдили официално информацията.

Мирошников също потвърди информацията на военно-аналитичния ресурс Deep State за превземането на Мемрик и Калиново от руската армия и предупреди, че Михайловка също е напът да падне. Всички тези селища са разположени на Покровско направление.

"В Новогродовка продължават боевете за два терикона в северната част на града и за още един в западната част на града. Константиновка на Кураховско направление всъщност бе загубена след няколкомесечни боеве. В Парасковеевка (южно от Мариинка) ситуацията е същата. Нашите сили все още са там, но ситуацията е към своя край, за съжаление. Очаквам, че противникът ще продължи напред към цяла верига от села западно от Константиновка и ще се опита да влезе в тила на нашата групировка в Георгиевка", прогнозира военният кореспондент, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС