fallback

Русия забрани влизането в страната на още 92-ма американски граждани

Сред тях има и журналисти

28.08.2024 | 19:51 Автор: Толя Стоянова

Руското министерството на външните работи забрани на още 92-ма граждани на САЩ да влизат в Русия. Страната реагира на санкциите срещу руски фигури в САЩ.

"Влизането в Русия е окончателно затворено за 92-ма американски граждани, представители на бизнес средите, дейци на науката и културата, журналисти и медии", се казва в изявление на руското външно министерство.

Служителите на "Ню Йорк Таймс", "Уолстрийт Джърнъл" и "Вашингтон Пост" са сред включените в списъка, който допълва вече наложените от Русия санкции на стотици други американски граждани и други западни държави. Москва обвинява тези журналисти, че са замесени в производство и разпространение на невярна информация за Русия и руските въоръжени сили и че участват в хибридната война, разгърната от Вашингтон, предаде АФП.

Отношенията между Москва и Вашингтон са на рекордно ниско ниво от началото на руската офанзива в Украйна през февруари 2022 г., която Кремъл представя като прокси конфликт с НАТО. Съединените щати са най-големият военен и финансов поддръжник на Киев, информира БГНЕС. Западът е приел множество икономически и финансови санкции срещу Русия, насочени към нейните длъжностни лица, въглеводороди, банкова система, авиокомпании и много други сектори.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback