fallback

Фенове на Тейлър Суифт започнаха кампания в подкрепа на Камала Харис

Певицата още не е подкрепила кандидат за президент

28.08.2024 | 18:17 Автор: Вяра Димова

Певицата Тейлър Суифт все още не е подкрепила кандидат за президент през този изборен сезон, но някои от феновете ѝ навлизат в политическата ера, като се организират за вицепрезидента Камала Харис.

Сенаторите Елизабет Уорън и Кирстен Джилибранд се присъединиха към певицата и авторка на песни Карол Кинг и около 15 000 други хора на видеоконференция, за да дадат старт на организационните усилия на "Феновете на Суйфт (суитфтита) за Камала". Всички участници в разговора споменаха любимата си песен на Суифт по време на разговора, включително сенатор Ед Марки от Масачузетс, който каза, че "Snow on the Beach" е неговата.

Организаторите съобщиха, че обаждането в Zoom е събрало повече от 113 000 долара. През юли Суифт заяви, че 113 е нейното "любимо число" на концерта от турнето "Eras Tour" в Цюрих. Даренията продължиха да се трупат и след приключването на разговора.

Призивът "Суифтита за Камала" е последният пример за групи, основани на сродни интереси и идентичност, които се организират онлайн в полза на вицепрезидента в периода на кампанията, който се оказа кратък, след като президентът Джо Байдън се отказа от надпреварата в края на миналия месец. Кампанията на Харис и нейните съюзници използваха виртуалните срещи, за да мобилизират бързо доброволци и да съберат пари.

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback