Ким Чен Ун засилва производството на "дронове самоубийци"

Лидерът на КНДР наблюдава тест за ефективност на безпилотни летателни апарати с експлозиви

28.08.2024 | 15:31 Редактор: Вяра Димова
Северна Корея засилва отбраната.
Северна Корея засилва отбраната.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун подчерта необходимостта от засилване на разработването и производството на "самоубийствени дронове", съобщиха държавните медии, пише "WarisBoring".

Държавната информационна агенция "KCNA" съобщи, че Ким е наблюдавал тест за ефективност на различни дронове, организиран от Института за дронове към Академията на отбранителните науки в Пхенян.

Официални снимки показват бели дронове с X-wings, насочени и експлодиращи срещу симулирани танкове, които според южнокорейската информационна агенция "Yonhap" наподобяват южнокорейски танкове K-2. Според "KCNA", Ким е казал, че е необходимо да се разработят и произвеждат повече "дронове самоубийци" (безпилотни летателни апарати, оборудвани с експлозиви, предназначени да летят до вражески цели) за използване в тактическата пехота и специални операции, пише "Труд".

Тестът на оръжията дойде на фона на повишено напрежение на Корейския полуостров, докато САЩ и Южна Корея провеждат широкомащабни военни учения за възпиране на Северна Корея. 

Снимка: БГНЕС