fallback

Доналд Тръмп постигна споразумение за дебат с Камала Харис

Правилата ще бъдат същите като при последния, каза кандидатът за президент

28.08.2024 | 09:52 Автор: Беатрис Младжова

Републиканецът Доналд Тръмп, който е кандидат в президентската надпревара в Съединените щати, съобщи в социалната си мрежа Truth Social, че е "постигнал споразумение" за участието си в дебат с издигнатата от демократите Камала Харис, информира CNN.

"Правилата ще бъдат същите като при последния дебат на CNN, който изглежда устройваше всички", отбеляза Тръмп в съобщението си.

Източник, запознат със ситуацията, потвърди, че правилата до голяма степен ще отразяват термините, използвани от CNN по време на дебата на 27 юни. Те предвиждат изключване на микрофоните по време на речта на другия кандидат и отсъствието на публика.

В същото време Тръмп заяви, че кампанията на кандидата на Демократическата партия Камала Харис все още преговаря с ABC за това дали микрофоните да останат включени по време на президентския дебат през септември. Тръмп не е споменал изрично изключването на микрофони в публикацията си, а само е подчертал, че правилата ще бъдат същите като в първия му дебат, когато действащият президент на САЩ Джо Байдън бе кандидатът на демократите, предаде "Фокус".

Припомня се, че правилата за дебата на CNN не предвиждат присъствието на зрители в студиото. И двамата кандидати застават на един подиум, а редът им на говорене ще се определя чрез хвърляне на монета. 90-минутният дебат ще има две паузи за реклами, по време на които служителите на кампанията нямат право да общуват с кандидатите. На сцената не са разрешени реквизит или предварително написани бележки, но кандидатите ще разполагат с химикал, тефтер и бутилка вода.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback