Българин опита да се самоубие на летище в Богота пред очите на десетки (+ ВИДЕО)

Мъжът станал жертва на грабеж

27.08.2024 | 14:57 Редактор: Елеонора Танева

Българин опита да се самоубие на международното летище "Ел Дорадо" в колумбийската столица Богота, съобщават местни медии. Още с пристигането си на летището мъжът е съобщил на местните власти, че е станал жертва на грабеж, при който са били откраднати всичките му лични вещи, включително паспорт, пари и други документи.

Мъжът е помолил служителите да му помогнат да се върне в България, но са му казали да се обърне към българското посолство. След като му съобщили, че не може да лети, мъжът счупил бутилка и се опитал да си пререже гърлото пред стъписания поглед на пътниците.

Трагедията се разиграла в централната зона за заминаващи пасажери. Охраната се опитала да залови българина и да предотврати опита за самоубийство на фона на писъците на пътниците, информира БГНЕС.

На видеозапис от инцидента се вижда как мъжът бяга от полицията и се препъва, докато служителите на реда се опитват да го зашеметят с електрошок. Българският гражданин успява да избяга през зоната за регистрация на летището, преди полицията в крайна сметка да го арестува.

Мъжът е откаран в медицински център за спешно лечение. 

Снимка: БГНЕС