fallback

Цените на петрола отново тръгнаха надолу

Причината са опасенията от потенциално разширяване на конфликта в Близкия изток

27.08.2024 | 09:19 Автор: Вяра Димова

На фона на опасения за предлагането заради потенциално разширяване на конфликта в Близкия изток и затваряне на петролни полета в Либия, цените на петрола отново тръгнаха надолу, след като се повишиха с над 7% в предишните три сесии, съобщава "Ройтерс".

Фючърсите върху петрола сорт Брент се понижават с 13 цента, или 0,16%, до 80,23 долара за барел, а върху американския суров петрол WTI – със 17 цента, или 0,22%, до 77,25 долара за барел.

Петролните пазари леко се отдръпват след острите ръстове в предишните три сесии, предизвикани от очакванията за намаляване на лихвите в САЩ, които може да засилят търсенето, от размяната на удари между Израел и "Хизбула" през уикенда, което може да разшири конфликта в Близкия изток и потенциално да прекъсне доставките от ключовия производствен регион, и от затваряне на полета в Либия.

Висш генерал на САЩ каза, че опасността от по-широка атака е намаляла донякъде, но потенциален удар на Иран срещу Израел остава риск. През тридневния период сортът Брент записа увеличение от 7%, а WTI – от 7,6%.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback