Доналд Тръмп отново постави под въпрос дебата с Камала Харис

Има разминаване по въпроса със заглушаването на микрофоните

26.08.2024 | 19:46 Редактор: Беатрис Младжова
От лагера на Тръмп настояха дебатът да се проведе при вече договорените условия.
От лагера на Тръмп настояха дебатът да се проведе при вече договорените условия.

Не е сигурно дали ще има президентски дебат за изборите в САЩ между Камала Харис и Доналд Тръмп. Републиканецът постави под въпрос участието си.

Той вече се отказа от участие в дебата на 10 септември с кандидата на демократите Камала Харис на фона на продължаващите спорове. На 25 август в своята социална мрежа Truth Тръмп обвини телевизионния оператор ABC в пристрастност.

От кампанията на Харис заявиха, че двата лагера са се разминали по въпроса дали микрофонът на всеки от кандидатите ще бъде заглушаван, когато другият говори.

По време на дебата на 27 юни между Тръмп и президента Джо Байдън микрофоните бяха изключени, когато не беше ред на кандидата да говори. Това беше условие, договорено от Байдън, което трябваше да важи и за дебата през септември.

Двамата кандидати имат различни виждания по казуса

Харис, която замени Байдън след катастрофалното му представяне на дебата по CNN, предпочита премахване на условието, предаде БГНЕС.

"Смятаме, че микрофоните на двамата кандидати трябва да работят през цялото предаване", заяви директорът по комуникациите на Харис Брайън Фалън.

Той твърди, че "ръководителите на Тръмп предпочитат заглушен микрофон, защото не смятат, че техният кандидат може да се държи като президент в продължение на 90 минути".

От лагера на Тръмп настояха дебатът да се проведе при вече договорените условия.

Снимка: БГНЕС