fallback

Петима души загинаха при масирана атака срещу Украйна

Разрушена е и комунална инфраструктура

26.08.2024 | 15:36 Автор: Толя Стоянова

Най-малко петима загинаха при една от най-масираните руски атаки срещу Украйна в последните седмици. Разрушена е и комунална инфраструктура. При атаката са били ударени енергийни съоръжения в най-малко четири украински региона - Запорожие, Суми, Ровне и Лвов.

Нападението е засегнало общо 15 области на страната. Няколко десетки дрона са били изпратени срещу Киев. Кметът на столицата Виталий Кличко съобщи, че електроснабдяването и водоснабдяването в части от града са били прекъснати. Тъй като нападението е извършено рано сутринта, когато хората отиват на работа, много жители на Киев са потърсили убежище в метростанциите.

Президентът Володимир Зеленски подчерта, че страната е атакувана с над 200 ракети и дронове.

"Това беше една от най-масираните комбинирани атаки с над 100 ракети от различни видове и около 100 дрона "Шахед". Както и предишните руски нападения - това беше подмолно и се целеше в цивилна инфраструктура", каза Зеленски.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия отговаря на украинската офанзива в Курска област, а на нейния фон преговорите за прекратяване на огъня са несъстоятелни, предаде БНР.

Министерството на отбраната на Москва обяви, че при атака с украински дронове срещу руската Саратовска област е пострадала една жена. Украински дрон се е опитал да атакува и петролна рафинерия в руския град Ярославъл.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback