fallback

Жена е тежко ранена при атака с украински дронове срещу Саратовска област

Падащи отломки от безпилотни самолети са нанесли щетите по жилищни сгради

26.08.2024 | 09:42 Автор: Толя Стоянова

При атака с украински дронове е ранена една жена. Нанесени са щети на жилищни сгради в руската Саратовска област. Това съобщи губернаторът на областта Роман Басургин.

"Има нанесени щети на жилищен комплекс в град Саратов от падащи отломки от безпилотни самолети, унищожени от руската противовъздушна отбрана. Една жена е хоспитализирана в тежко състояние. Лекарите се борят за живота ѝ", информира Басургин в Telegram, цитиран от Ройтерс.

По-рано губернаторът заяви, че службите за спешна помощ са се насочили към засегнатите места в Саратов и Енгелс, ключови градове в региона на няколкостотин километра югоизточно от столицата.

Русия има военна база за стратегически бомбардировачи в Енгелс, която Украйна е атакувала многократно, откакто Москва стартира своята пълномащабна инвазия през февруари 2022 г., предаде БТА. Видеоклип, публикуван в Telegram от руския новинарски канал "Шот" показва висока жилищна сграда в Саратов с повредена фасада и няколко счупени прозореца на различни етажи. В Енгелс последният етаж на жилищна сграда е бил повреден, се казва още в съобщението.

Украинската ПВО отрази атака срещу Киев

Съобщава се и за експлозии край Киев. Цяла Украйна е била под тревога за въздушно нападение на зазоряване. Въздушната тревога в района на Киев продължила 24 минути и била отменена, информира ТАСС, позовавайки се на каналите за алармиране на населението.

Руската агенция допълва, че сигналът за въздушна опасност продължава да е в сила в Киевска, Кировоградска, Полтавска, Сумска, Харковска, Черкаска и Черниговска област на страната.

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback